Panda Free Antivirus

Tegenwoordig heb je eigenlijk geen excuus meer om geen antivirus op je computer te zetten, zeker niet als er geweldige gratis antivirusprogramma’s zijn, zoals Panda Free Antivirus. Onafhankelijke tests hebben aangetoond dat Panda Free Antivirus op sommige vlakken nog beter scoort dan de betalende versies.

Panda kan voor alle Windows-, Mac-, Android-, en iOS-toestellen gratis gedownload worden.

panda-free

Scannen voor virussen
De scan die Panda uitvoert duurt gemiddeld een halfuur, waarbij een tweede scan ook zolang duurt, iets trager dan sommige andere programma’s. Panda is wel in staat 99% van alle virussen meteen te detecteren.

Malware
Malware zijn slechte programma’s die de normale werking van je computer belemmeren. Panda detecteert meteen 90% van deze programma’s, en doet het even goed of zelfs beter dan veel betalende virusscanners.

Phishing
Phishing websites zijn websites die zich voordoen als allerlei beveiligde websites, in een poging je login-gegevens te stelen. Op vlak van Phishing scoort Panda iets lager dan de concurrentie, met 60% van de websites die meteen gedetecteerd werden.

panda-f

Extra’s
Naast een virusscanner, biedt Panda ook tal van extra’s. Zo is er een toolbar cleaner, om meteen voorgoed van alle irritante toolbars verlost te worden. Daarnaast is er een zeer handige functie om malware te verwijderen.

Panda zal ook meteen elke usb scannen op virussen en het is zeer gemakkelijk een rescue-usb aan te maken om te computer te redden als het crasht.

Samenvatting

Panda scant zeer nauwkeurig, biedt een goede bescherming tegen malware en virussen, en biedt tal van handige extra’s. Daarom raden wij Panda aan als één van de beste gratis virusscanners die beschikbaar zijn.