Microsoft Security Essentials

 

Microsoft Security Essentials is een gratis programma dat je computer beschermt tegen virussen, worms, trojans, malware en spyware. Het is geschikt is voor pc’s thuis of in kleine bedrijven. Het is bedoeld voor Windows Vista en Windows 7.
(NB: Voor Windows 8 of hoger is het overbodig Microsoft Security Essentials te installeren. Windows 8 of hoger beschikt over Windows Defender, een programma dat automatisch geïnstalleerd is en alle taken van Microsoft Security Essentials overneemt.)

De gratis antivirus Microsoft Security Essentials zorgt voor een realtime beveiliging tegen virussen, spyware en andere schadelijke software. Deze software is eenvoudig te installeren en wordt voortdurend bijgewerkt. Het is gemakkelijk in gebruik en je merkt eigenlijk niet eens dat het er is. Je moet je niet registreren en je moet ook nooit een factuur verwachten.

Werking
Meestal hoef je je van de werking van Microsoft Security Essentials niets aan te trekken. Dit wordt allemaal op de achtergrond uitgevoerd, dus je hebt er met de dagelijkse bezigheden op de pc geen last van.

De homepage van Microsoft Security Essentials geeft met een kleurencode op een overzichtelijke manier de veiligheidsstatus van je computer.
Groen betekent dat alles in orde is. Microsoft Security Essentials geeft steeds een real-time bescherming, zodat uw computer op elk moment beveiligd is.

green
Oranje betekent dat er een mogelijkheid tot gevaar bestaat en je een actie moet ondernemen, zoals een scan laten uitvoeren of de bescherming aanzetten.

orange
Rood betekent dat je zo snel mogelijk actie moet ondernemen. Microsoft Security Essentials zal je laten zien welke stappen je moet ondernemen en zal het geinfecteerde bestand zo snel mogelijk verwijderen en scannen voor bijkomende malware of virussen.

red

Als je gebruik wilt maken van Microsoft Security Essentials dan is het belangrijk dat je een originele Windows Versie hebt geïnstalleerd op je computer.

Is dit het geval? Kies dan nu voor de gratis virusscanner Microsoft Security Essentials.