ZoneAlarm

ZoneAlarm is een gratis firewall-programma met virusscanner. Een firewall is een programma dat veiligheidsparameters instelt die bepalen welke programma’s toegang krijgen tot jouw netwerk.

Kinderen willen vaak alles wat ze tegenkomen op internet met de muis aanklikken, dit kan betekenen dat er programma’s worden gedownload die virussen bevatten. ZoneAlarm voorkomt dit doordat het je laat kiezen welke programma’s en websites er toegestaan zijn.

zonal

Hackers
Een firewall is ook een goede bescherming tegen hackers. Hackers zijn mensen die illegaal via het internet toegang tot je computer proberen te verkrijgen om je gegevens te stelen om zo fraude te kunnen plegen. ZoneAlarm zorgt ervoor dat alleen jij bepaalt wie er toegang krijgt tot jouw netwerk.

Identiteitsbescherming
Indien je geen firewall gebruikt, zou het kunnen dat jouw persoonlijke gegevens zoals identiteit of zelfs bankrekeningnummer te grabbel staan op het internet. ZoneAlarm zorgt ervoor dat alleen websites die jij zelf als betrouwbaar aangeeft, zoals bijvoorbeeld de website van jouw bank, toegang hebben tot jouw gegevens.

zonealarm-antivirus

Virusscanner

ZoneAlarm biedt naast een kwalitatieve firewall, een gratis virusscanner aan die niet moet onderdoen voor de dure programma’s die tot 70€ per jaar kunnen kosten. Deze beschermt tegen virussen, malware en phishing.

Samenvatting

ZoneAlarm biedt een totale bescherming, en dit zonder dat je er ooit voor hoeft te betalen! Door de combinatie van een gratis virusscanner met een gratis firewall is jouw computer zo goed als 100% beschermd tegen virussen, cyberaanvallen, hackers, trojans en malware. Voor wie 100% beschermd wil zijn is dit dus zeker een aanrader!