F-Secure Antivirus

In tegenstelling tot sommige andere antivirusprogramma’s, is F-Secure slechts een antivirus en bevat het geen andere opties zoals firewall of spamfilter. Toch behoort dit programma ook tot de beste virusscanners die er nu op de markt te vinden zijn.

F-Secure is slechts voor windows beschikbaar.

f-secure

Prijs
Er er is slechts 1 pakket beschikbaar.
Met F-Secure kan je voor 39.99€ 3 pc’s beveiligen tegen virussen, trojans, malware en spyware.

Scannen voor virussen
F-secure scant aan een gemiddelde snelheid en heeft tal van opties om op verschillende manieren te scannen. Het detecteert meteen 98% van alle virussen.

Malware
Malware zijn slechte programma’s die de normale werking van je computer belemmeren. F-secure detecteert steeds de bedreigingen en zal nooit per ongeluk een goed programma blokkeren. Daarnaast is het zeer effectief in het bestrijden van ransomware: programma’s die jouw computer blokkeren, waarna je je moet betalen om het te deblokkeren.

Phishing
Phishing-websites zijn websites die zich voordoen als allerlei beveiligde websites, in een poging je login-gegevens te stelen. F-secure detecteert de meeste van deze websites meteen, maar het scoort toch wat slechter dan andere programma’s, zoals Norton.

fsec

Extra’s
F-secure biedt weinig extra’s, maar voor wie veel aan internetbankieren doet is dit misschien wel de meest interessante optie. Terwijl je inlogt op je rekening, worden alle andere binnenkomende verbindingen geblokkeerd, zodat je steeds in alle veiligheid kunt bankieren.

Samenvatting

F-Secure is één van de weinige programma’s die beschermt tegen ransomware. Het biedt weinig extra’s, maar heeft als daardoor als voordeel dat het weinig geheugen in beslag neemt. Indien je aan internetbankieren doet, deze optie zeker het overwegen waard!