AVG Antivirus

AVG beschermt jouw computer tegen virussen en spyware.

Het is de bedoeling dat je computer goed beschermd wordt tegen nieuwe bedreigingen en daar kan AVG voor zorgen.

Hackers ontwikkelen steeds vaker nieuwe technieken om toch in je pc te komen, maar dit kan nu worden aangepakt met goede bescherming van AVG.

Het programma draait op de achtergrond mee, dus als er updates zijn dan wordt de computer niet trager, je hebt er geen last van met de dagelijkse werkzaamheden op de computer.

AVG is een veilig programma en kan gratis gedownload worden op het internet.

avgantivirus

Het programma verzorgt zelf de updates die je hoeft niets meer in de gaten te houden.

Je moet er wel een beetje mee opletten. AVG probeert je ertoe aan zetten de pro-versie te kopen. Bij de installatie krijg je de keuze tussen AVG free of 30 dagen om pro te proberen. Je kiest dus best die eerste optie. Verder word je steeds aangemaand te upgraden. Dit kan je gelukkig gewoon negeren.

Buiten dit scoort AVG goed op zeer veel vlakken:

Scannen voor virussen
Het scant zeer snel en je kan kiezen om heel de pc te scannen of slechts een bepaalde folder. De scan gebeurt ook zeer nauwkeurig, waarbij 90% van de virussen of malware meteen bij de eerste scan gevonden wordt.

Malware
AVG waarschuwt je ook meteen als er op een bepaalde site slechte programma’s of malware zijn. Zo blijft je computer beschermd.

Phishing
Phishing websites zijn websites die zich voordoen als allerlei beveiligde websites, in een poging je login-gegevens te stelen. AVG biedt een vrij goede bescherming tegen phishing, waarbij het de frauderende pagina’s blokkeert en vervangt door een waarschuwingspagina.

Extra’s
AVG biedt de mogelijkheid om bestanden meteen te verwijderen en overschrijven, zodat ze nooit opnieuw gebruikt kunnen worden. Dit is handig als er gevoelige informatie op je computer zit die zeker niet met derden gedeeld mag worden.

Uit onderzoek blijkt dat dit programma niet hoeft onder te doen voor de dure antivirusprogramma’s die nu op de markt zijn.

Avast is beschikbaar voor zowel mac, android als windows.