Avast Antivirus

Avast wordt gezien als een van de beste antivirus programma’s die je gratis kunt downloaden.

Je kunt virussen van de computer weren door een goede virusscanner te gebruiken. Goede preventie is daarom belangrijk, veel computergebruikers kunnen en of willen niet betalen voor een antivirus software, daarom wordt Avast gratis aangeboden.

Avast is een van de meest gebruikte gratis antivirusprogramma’s. En terecht, onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat het bij de beste programma’s hoort die beschikbaar zijn op de markt. Het is een vrij uitgebreid programma, met tal van opties.

avast-2

Scannen voor virussen
Avast heeft verschillende mogelijkheden voor scans. Je kan je hele pc scannen, of een folder. Daarnaast kan je in de nieuwste versie ook je netwerk, inclusief je router en alles wat daaraan verbonden is scannen. Een scan bij Avast duurt iets langer dan bij de concurrentie, maar je kan er bijna 100% zeker van zijn dat het alle virussen en malware opspoort. Daarnaast is het heel gemakkelijk een boot-usb te maken zodat je je computer in geval van problemen opnieuw kunt opstarten.

 

Malware
Malware zijn slechte programma’s die de normale werking van je computer belemmeren. Avast herkent tot 70% van de malware sites meteen en blokkeert ze, zodat je browser er niet.
Phishing
Phishing websites zijn websites die zich voordoen als allerlei beveiligde websites, in een poging je login-gegevens te stelen. Avast scoort op dit vlak beter dan alle concurrenten en heeft bij onafhankelijke tests geen enkele phishing site doorgelaten.
Extra’s
Avast biedt gratis een paswoordmanager aan. Deze bewaart al jouw paswoorden in een handig programma, zodat je niet telkens opnieuw je paswoord bij elke website of programma moet invullen. Zeer handig als je elke dag verschillende paswoorden moet gebruiken!

avast

Avast is beschikbaar voor zowel mac, android als windows.