Antivirus voor Apple iOS (iPhone, iPad, Macbook)

Vroeger dacht men dat er voor Apple-toestellen geen antivirusprogramma nodig was. Maar de tijden zijn veranderd. Door de hoge populariteit van iPhone, iPad en Macbook, hebben criminelen en ontwikkelaars van malafide software zich toegespitst op het ontwikkelen van virussen en malware specifiek voor deze toestellen.

In je i-tunes vind je allerlei gratis en betalende antivirusprogramma’s. Sommigen kunnen zijn van mindere kwaliteit, anderen kosten juist handenvol geld.

Wij hebben voor jou een top-3 samengesteld van de beste gratis antivirusprogramma’s die er voor iOS beschikbaar zijn.

 

Nummer 3: Lookout

Lookout beveiligt jouw iPhone, iPad, Apple Watch en alle persooonlijke gegevens die zich erop bevinden. Lookout scoort als hoogste in onze tests en bevat ook tal van extra functies.

Met Lookout kan je je toestel van om het even waar opsporen indien het gestolen wordt. Het slaat de locaties van jouw toestel op, nog voor de batterij leeg loopt. Tegelijk maakt het automatisch een back-up aan van al jouw contacten. Het geeft de afstand weer tussen jou iPhone en iWatch, handig als je even je iPhone kwijt bent!

lookout

Indien je geen andere toestel hebt, kan je met Lookout je iPhone, iPad, of Apple Watch opbellen met eender welk andere toestel dat met met het internet verbonden is.

Nummer 2: Avast Free mobile security

Avast biedt bescherming tegen 99% van alle aanvallen, of het nu gaat virussen, trojans of malware. Daarnaast zijn er ook tal van interessante bijkomende functies.

Avast passwords stelt je in staat al je passwoorden vanuit een centrale app te beheren. Je hoeft slechts een keer aan te melden, en je bent meteen aangemeld bij alle apps en websites die je gebruikt. Zo hoef je niet telkens allerlei paswoorden in te vullen.

avastios

Daarnaast is er een wifi-finder, die je helpt telkens het beste netwerk uit te kiezen, en Avast secure me, dat je toestel beveiligt tegen hackers die op hetzelfde wifi-netwerk zouden kunnen zitten. Handig voor op reis!

Nummer 1: Avira

Avira beschermt uw iPad of iPhone tegen virussen, malware en trojans. Maar het biedt ook tal van extra’s.

Net zoals Lookout, beschermt het tegen diefstal zodat je je toestel kunt opsporen en zelfs bedienen indien het gestolen wordt.

Avira biedt ook een vault aan: een virtuele kluis die al uw persoonlijke date, zoals foto’s, video’s, paswoorden en creditcardgegevens verstopt achter een pin.
5 tot 10% van alle emails worden gehackt. Avira beschermt je toestel tegen dit soort malafide mails doordat met Avira elke mail op hacking kunt controleren.

aviraios

Daarnaast biedt Avira Photo Space een online geheugen waar jij al je foto’s gratis beveiligd kunt opslaan.

Omdat het als beste tegen virussen beschermt en tal van extra’s biedt is Avira onze nummer 1 kandidaat!