Antivirus voor Android

Tot een paar jaar geleden was het overbodig voor je Gsm een antivirusprogramma aan te schaffen. De meeste Gsm’s hadden niet eens internet. Tegenwoordig is het echter onmisbaar. De Gsm is uitgegroeid tot een smartphone, een computer die in je broekzak past. Criminelen en hackers hebben dit ook ingezien, waardoor ze malafide software hebben ontwikkeld die zich specifiek op smartphones en tablets toespitst.

We hebben voor jou een top-3 van beste gratis antivirusprogramma’s voor jouw Android-toestel samengesteld.

Nummer 3: Avast Mobile Security
Avast Mobile security is een van de beste gratis Virusscanners op de markt. Naast een tool om virussen te verwijderen, bevat het ook tal van extra’s.

Zo is er een App Manager die je helpt om je apps te beheren, waardoor je nutteloze of ongebruikte apps in enkele tikken kunt verwijderen. Er is een App Lock die ervoor zorgt dat niet niemand toegang tot jouw apps kan krijgen.

avastmobile

Je kan het ook gebruiken om een firewall te installeren, waardoor malware en virussen niet eens de kans hebben om zich te nestelen op je toestel.

Nummer 2: Avira Antivirus Security
Avira spoort zo goed als alle virussen en malware op. Het verbruikt zeer weining geheugen zodat je Android-smartphone of Tablet niet trager begint te lopen.
Het is gemakkelijk in gebruik en zoals een goede antivrus betaamt, merk je niet eens dat het er is.

aviramobile

Avira biedt een identity safeguard die je waarschuwt als je emailadres gehackt is. Avira stelt je ook in staat lastige bellers te blokkeren en spam te voorkomen. Hoewel bij de betalende versie iets meer opties bevat, heeft de gratis versie meer dan genoeg opties voor de gemiddelde gebruiker.

Nummer 1: 360 Security free
360 Security free beschermt jou Android-toestel tegen malware, spyware en is in staat 99,99% van alle virussen te detecteren. Het helpt om nutteloze apps te verwijderen waardoor uw toestel vlotter zal lopen.

Het verbruikt zeer weinig geheugen, waardoor het je toestel niet trager doet lopen.
Het bevat ook verschillende extra’s zoals een junk file cleaner, om nutteloze bestanden te verwijderen, een power saving modus, een memory booster.

360 Security free biedt ook een diefstalbescherming zodat jij je gestolen toestel van op afstand kunt bedienen en opsporen.

 

360free

360 Security free is een klein programma dat gemakkelijk te gebruiken is. Tegelijk bevat het zeer veel opties en loopt het zeer vlot.

Wij raden 360 Security Free aan als het beste Antivirusprogramma dat er momenteel beschikbaar is voor Android-toestellen.